Home

Plantenasiel Hilversum de Plantenkamer is eind augustus 2019 van start gegaan.
De Plantenkamer is een kleinschalige opvang voor planten die niet meer gewenst zijn of verzorgd kunnen worden.
Hierbij kun je denken aan planten die te groot geworden zijn in huis of juist niet goed groeien, niet meer passen in het interieur of na een verhuizing en/of ontruiming achtergebleven zijn.

Planten in alle soorten en maten zijn welkom. Verwaarloosde of zieke planten worden opgeknapt en kunnen zodra ze weer gezond zijn geadopteerd worden.
Ben je een plantenliefhebber en op zoek naar een plant, kijk even bij ‘adopteren’ hoe je dit het beste kunt doen.
Wil je juist van je plant af, kijk dan even bij ‘doneren’ voor de verschillende mogelijkheden.

Ik hoop dat we op deze manier kunnen voorkomen dat onze groene huisgenoten onnodig bij het vuil belanden.
Bovendien, wat is er nou leuker dan een ‘geleefde’ plant met z’n eigen unieke vorm en karakter.

Het plantenasiel is begin juni 2020 een actie gestart bij Hulphond Nederland. Dit betekent dat een deel van de opbrengst van de planten ten goede komt aan deze stichting.

De Plantenkamer

Een kamer vol planten.
Toen mijn moeder, groot plantenliefhebster, ging verhuizen naar een verzorgingshuis bleven veel van haar kamerplanten achter.
Eén van haar planten was een prachtige Hertshoorn die ik haar ooit als klein plantje kado had gedaan. Zo’n plant kun je niet zomaar achterlaten.
Ik heb al haar planten mee naar huis genomen, maar met een puppy van 8 weken werd vooral de Hertshoorn een leuke speelattractie, leuk voor de hond maar niet voor de plant.
Gelukkig was er net een kamer vrij gekomen in huis, met veel licht en ruimte, een ideale plek waar al haar planten een goed onderkomen hebben gekregen.

Ik vroeg me af of er een kringloopwinkel voor planten zou bestaan. Veel van mijn leeftijdgenoten zo midden 50 worden onvermijdelijk geconfronteerd met ouders die of kleiner gaan wonen, naar een verzorgingstehuis gaan of komen te overlijden. Het huis moet worden leeggehaald, meubels en ander huisraad gaan naar de kringloopwinkel maar waar ga je naartoe met de planten?
Om een antwoord te vinden op mijn vraag ben ik gaan zoeken en kwam terecht bij verschillende plantenasiels in het land, in Hilversum kon ik er geen vinden.

In de zomer van 2019 kreeg ik het idee om zelf een plantenasiel te gaan beginnen.
Ik hou erg veel van planten en bloemen en vind het zonde om levende planten weg te gooien. Bovendien had ik gemerkt aan de Hertshoorn dat een plant een herinnering, een verhaal bij zich draagt en niet iets is om bij het vuil te zetten.
Eind augustus was het zover: Plantenasiel Hilversum : de Plantenkamer.

Doneren

Wil je planten of stekjes doneren dan kun je op afspraak de planten brengen. In uitzonderlijke situaties kan ik de planten bij je ophalen.
Naast kamerplanten zijn ook andere materialen zoals plastic kweekpotten zeer welkom in de plantenkamer, dus heb je wat staan en wil je er vanaf, ik neem het graag van je over.
Natuurlijk is het ook héél fijn, wanneer je het bestaan van het Plantenasiel Hilversum wil delen met familie, vrienden, kennissen en collega’s.

Adopteren

Plantenliefhebbers kunnen bij het plantenasiel planten adopteren. De beschikbare planten worden aangeboden op Marktplaats, Instagram en de Facebook pagina van het Plantenasiel.
De opbrengst van de planten is mede bestemd voor de Stichting Hulphond Nederland.
Klik op onderstaande link voor marktplaats en de actie van het Plantenasiel bij de stichting Hulphond Nederland.

https://www.marktplaats.nl/u/deplantenkamer/38781441/

https://helphulphond.nl/p/Hulphond-Nederland/Plantenasiel-Hilversum/

Een aantal planten die herplaatst zijn.

Over mij

Mijn naam is Karin en woon met man en hond ( kinderen zijn inmiddels uitgevlogen ) in Hilversum vlak bij het bos en de hei.
Ik ben graag buiten en geniet samen met de hond van de Hoorneboegse heide, Gooilust en een stukje verder weg …………Schiermonnikoog.
Natuurlijk hou ik veel van planten en bloemen en vind het heerlijk om mee bezig te zijn, zowel buiten, in huis als op creatief gebied.

Vooral het opknappen van afgedankte of verwaarloosde planten vind ik erg leuk om te doen. Het hele proces van verzorgen, het zien herstellen en opbloeien van een plant blijft bijzonder.
De Plantenkamer is een fijne plek om met planten te werken, zonder winstbejag, puur voor de plant en de liefhebber.