De Plantenkamer

Een kamer vol planten.
Toen mijn moeder, groot plantenliefhebster, ging verhuizen naar een verzorgingshuis bleven veel van haar kamerplanten achter.
Eén van haar planten was een prachtige Hertshoorn die ik haar ooit als klein plantje kado had gedaan. Zo’n plant kun je niet zomaar achterlaten.
Ik heb al haar planten mee naar huis genomen, maar met een puppy van 8 weken werd vooral de Hertshoorn een leuke speelattractie, leuk voor de hond maar niet voor de plant.
Gelukkig was er net een kamer vrij gekomen in huis, met veel licht en ruimte, een ideale plek waar al haar planten een goed onderkomen hebben gekregen.

Ik vroeg me af of er een kringloopwinkel voor planten zou bestaan. Veel van mijn leeftijdgenoten zo midden 50 worden onvermijdelijk geconfronteerd met ouders die of kleiner gaan wonen, naar een verzorgingstehuis gaan of komen te overlijden. Het huis moet worden leeggehaald, meubels en ander huisraad gaan naar de kringloopwinkel maar waar ga je naartoe met de planten?
Om een antwoord te vinden op mijn vraag ben ik gaan zoeken en kwam terecht bij verschillende plantenasiels in het land, in Hilversum kon ik er geen vinden.

In de zomer van 2019 kreeg ik het idee om zelf een plantenasiel te gaan beginnen.
Ik hou erg veel van planten en bloemen en vind het zonde om levende planten weg te gooien. Bovendien had ik gemerkt aan de Hertshoorn dat een plant een herinnering, een verhaal bij zich draagt en niet iets is om bij het vuil te zetten.
Eind augustus was het zover: Plantenasiel Hilversum : de Plantenkamer.